Кучета подходящи за хора с алергии

Ако дадена порода не е включена в списъка тук, това естествено не означава, че породата не е подходящо куче за човек с алергия. Сигурен съм, че има още много породи, за които не знам. Също така има и много кръстоски между кучета, които могат да ви свършат работа, най-вече кръстоските с пудели. Внимавайте, когато си вземате кръстоска, при която едното от кучетата е хипоалергично. Малки кученца от едно и също котило се различават едно от друго.

Моля, обърнете внимание: Алергиите при един може значително да се различават от тези на друг. Много по-разумно е да отидете да видите кучето, за да разберете дали сте алергичен към него, преди да се заангажирате. Само защото определено куче е споменато по-долу, не означава, че е подходящо лично за вас. Това е само обща справка на кучетата, които често са подходящи за доста хора.

Хипоалергични кучета:

American Hairless Terrier Airedale Terrier Basenji Bedlington Terrier, Bergamasco, Bichon Frise, Bichon Yorkie, Bolognese, Border Terrier Bouvier des Flandres, Cairn Terrier, Cavachon, Chacy Ranior, Chinese Crested (hairless), Cockapoo, Coton de Tulear, Doodleman Pinscher, Giant Schnauzer, Hairless Khala, Havanese, Irish Water Spaniel, Kerry Blue Terrier, Labradoodle, Lagotto Romagnolo, Lowchen (Little Lion Dog), Maltese, Malti-Poo, Miniature Poodle, Miniature Schnauzer, Native American Indian Dog, Peruvian Inca Orchid, Polish Owczarek Nizinny, Poos, Portuguese Water Dog, Puli (Pulik), Schnoodle, Shichon, Shih-Tzu, Soft Coated Wheaten Terrier, Standard Schnauzer, Tibetan Terrier, Toy Poodle, West Highland White TerrierWirehaired Fox Terrier, Xoloitzcuintle, Yorkshire Terrier.