Топ 10 на най-известните смесени породи кучета

Ето топ 10 на най-търсените смесени породи на Dogtime.com през 2013 година (до момента):

1.       Кокапу (Cockapoo): Кръстоска между Кокер Шпаньол и Пудел, веселото и гальовно Кокапу е оригиналното „дизайнерско куче“.

2.       Малтипу (Maltipoo): Една част Малтийска болонка, една част Пудел и се получава куче със забавно-нежен и предан характер.

3.       Лабрадудъл (Labradoodle): Интелигентно и дружелюбно куче, Лабрадуделът е кръстоска между Лабрадор Ретривър и Пудел.

4.       Голдън Дудъл (Goldendoodle): Друго „дизайнерско куче“, това куче е резултат от разплода на Пудел и Голдън Ретривър.

5.       Малтийско Ши Тцу (Maltese Shi Tzu): Едно от малкото „дизайнерски кучета“, което не е от кръстоските „Пу“ или „Дудъл“, а е кръстоска между Малтийска болонка и Ши Тцу.

6.       Пугъл (Puggle): Сладък външен вид, забавно-нежен характер, тази група Бигъл-Мопс изглежда си има всичко.

7.       Шнудъл (Schnoodle): Кръстоска между Пудел и Шнауцер и получавате луксозно кученце, семейно кученце, куче-терапевт или работещо куче.

8.       Пикапу (Peekapoo): Вярно и любящо, тази кръстоска Пекинез-Пудел може да бъде доста покровителствена към хората, които обича.

9.       Йоркипу (Yorkipoo): Кръстоска между Йоркширски териер и Миниатюрен Пудел, това куче е изключително подходящо за живот в апартамент.

10.   Голдадор (Goldador): Пригответе се за малко упражнения с това добродушно, работещо куче, което е смесица от Голдън Ретривър и Лабрадор Ретривър.