Кавалер Кинг Чарлз Шпаньола подходящото куче за вас ли е?

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньола подходящото куче за вас ли е?

Важно е както за вас, така и за бъдещия ви домашен любимец да изберете порода куче, която да подхожда на вас, на вашето семейство и начинът ви на живот. Докато Кавалер Кинг Чарлз Шпаньолите са идеални другари за едни хора, това не е задължително да бъде така за други.

Ето някои неща, които да обмислите:

Ø           Имате ли времето за малко Кавалер Кинг Чарлз Шпаньолче? Всички малки кученца изискват изключително много от вашето време и внимание докато са малки. Това е особено вярно за малките Кавалерчета.

Ø           Откакто се отглеждат като галени кученца, Кавалер Кинг Чарлз Шпаньолите са изключително привързани към своите стопани и изпитват сериозно безпокойство при раздяла, когато ги оставят сами. Кучета, оставени сами, се отегчават и стават палави – гризат и се забъркват в неща, в които не трябва. Ако начинът на живот на семейството ви е такъв, че домашният ви любимец ще остава сам вкъщи за дълъг период от време, тогава моля обмислете за някоя по-независима порода.

Ø           Помислили ли сте за финансовия ангажимент да притежавате куче? В допълнение към факта, че на първо място бебетата Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол обикновено са доста скъпи, ще плащате и за ветеринарни грижи, храна за кучета, жилище (независимо дали е легло, кошарка, колиба или кафез), и играчки за новия ви най-добър приятел. Ако се нуждаете и от услугите на гледачка на домашния ви любимец или човек, който да го разхожда, или пансион, планирайте от рано и това. Притежаването на куче е радост, но не и евтино удоволствие!

Ø           Търсите ли куче пазач? Ако е така, тази порода не е за вас. Кавалерите се гледат, за да бъдат предани другари на хората. Може да лаят когато звънне звънеца, но това е най-голямата защита, която можете да очаквате от Кавалер Кинг Чарлз Шпаньола.

Ø           Кавалерите са добри другари за самотни хора, възрастни хора и в най-голяма степен за семействата. Препоръчително е семействата с много малки деца да обърнат повишено внимание. Бебетата Кавалер Кинг Чарлз шпаньол са отлични другари за децата, но е важно да наглеждате деца на възраст под 5 години да не наранят неволно новото кученце. Такива семейства може да обмислят възможността да си купят възрастен Кавалер Шпаньол или малко кученце от едра порода.

Ø           Имате ли вече други домашни любимци? Кавалер Кинг Чарлз Шпаньолите са много социални животни и обикновено са щастливи около други котки и кучета. Представете новия си Кавалер Шпаньол постепенно на другите домашни любимци, и отново, бъдете бдителни дали другите ви домашни любимци са по-големи и дали може случайно да наранят малкото ви кученце.

Ø           Как ще обучавате вашия Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол? Въпреки че са дребна порода, Кавалер Шпаньолите имат нужда от умерени тренировки, за да са здрави. Готови ли сте да разхождате новия си домашен любимец всеки ден? Дори и да имате заграден двор, ще разберете, че Кавалерът ви няма да иска да бяга сам. За да му осигурите една добра тренировка, ще трябва да излезете навън с него и да играете заедно.

Ø           Кавалер Кинг Чарлз Шпаньолите изискват редовно ресане за поддържане на добра хигиена, но това не е нужно да се прави постоянно. Сресването на домашния ви любимец три пъти седмично за премахване на заплитания и сплъстявания е повече от достатъчно. Кавалер Шпаньолите сменят повече козина през пролетта и есента, така че ще е полезно да решите всеки ден през това време. Рязането на ноктите може да се превърне в лесна работа, извършвана не по-често от веднъж месечно. За да предотвратите изсушаването на козината, не къпете Кавалера често. Преценете си сами, но много собственици не изпитват нужда да къпят Кавалер Кинг Чарлз Шпаньолите по-често от веднъж в месеца или веднъж на два месеца.